Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Handreiking voor switchen van dagbesteding naar werk

22 december 2021 Door de redactie Geen reacties

In de handreiking ‘Simpel switchen van dagbesteding naar werk’ zijn de ervaringen uit verschillende gemeenten te lezen hoe zij ervoor zorgen dat mensen op een goede manier een overstap kunnen maken tussen dagbesteding en werk.

In het boekje zijn succesvolle voorbeelden uit Almere, Amsterdam en Oss en de regio Rijk van Nijmegen te lezen. In de handreiking lees je hoe zij een ontwikkelingsgericht aanbod hebben weten op te zetten.

Zij hebben ieder op hun eigen manier gezorgd voor een heldere route van dagbesteding naar betaald werk, en andersom. Hierin staat ontwikkeling centraal en zijn lokale omstandigheden meegenomen.

De handreiking verschijnt in het kader van het project Simpel switchen in de participatieketen. Met dit project willen het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, gemeenten en arbeidsmarktregio’s bereiken dat mensen makkelijker en veiliger stappen in hun loopbaan kunnen zetten. Daarmee worden hun talenten zo goed mogelijk benut.

De publicatie is een follow-up van de handreiking Simpel switchen van dagbesteding naar werk uit oktober 2019, waaraan Almere, Amsterdam, Oss en Rijk van Nijmegen ook hebben meegewerkt.  |

De handreiking is te lezen via de website van Cedris

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!