Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Handig overzicht van technologie in de gehandicaptenzorg op website Dichterbij

6 juni 2018 Door de redactie Geen reacties

Zorgorganisatie Dichterbij heeft half mei een website gelanceerd waarop meer dan 400 voorbeelden staan van technologie in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Deze kunnen het leven van cliënten veiliger, leuker, gezonder of vrijer maken. Juist omdat het aanbod zo versnipperd te vinden is, heeft Dichterbij ze allemaal verzameld. En dat vergemakkelijkt het zoeken.

Steeds meer medewerkers in de gehandicaptenzorg ervaren de voordelen van e-health: technologie in de zorg. Ook Dichterbij ziet het liefst dat deze moderne technologische oplossingen een vanzelfsprekend onderdeel worden van de ondersteuning aan cliënten. Dat gaat het makkelijkst als iedereen op een eenvoudige manier bij de juiste toepassing kan komen.

Op de
website met voorbeelden van zorgtechnologie staan ze gerangschikt per hulpvraag, per type, per prijs en kan er uiteraard ook gezocht worden op de naam.

Bij hulpvraag kun je vinkjes zetten bij:
- communicatie
- leren en ontwikkelen
- gezondheid
- goed slapen
- gezonde mond
- zelfredzaamheid
- structuur
- bewegen
- beleven, spelen en contact

Bij type kun je vinkjes zetten bij
- app (voor iOS of voor Android)
- website
- fysieke toepassing
- software

Bij prijs loopt het uiteen van gratis tot meer dan 10.000 euro. Er zijn ook hulpmiddelen bij die werknemers van Dichterbij via een uitleenservice kunnen uitproberen.

Een kleine greep uit wat er zoal te vinden is: de
Tovertafel, Muziekkussen en Pictoplanner. Per toepassing staat een korte omschrijving en een link naar de originele website of leverancier.

Miranda van Berlo is programmamanager e-health bij Dichterbij. Zij is altijd op zoek naar nieuwe hulpmiddelen die ze weer kan toevoegen aan de site. Mocht je een toepassing kennen die nog niet op de site staat, of meer willen weten of een technologisch hulpmiddel, dan kun je haar een mail sturen:
m.vanberlo@dichterbij.nl.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!