Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Handboek om mediatalenten met verstandelijke beperking te stimuleren

28 februari 2024 Redactie Klik Geen reacties

Veel cliënten met een verstandelijke beperking kijken er jaarlijks naar uit: de uitreiking van de Special Media Awards tijdens de Week van de mediawijsheid. Maar dit jaar slaat de organisatie een keertje over. Jammer, maar er is wel een speciaal handboek gemaakt waarmee zorgorganisaties zelf een mini-versie van de Special Media Awards kunnen houden.

De Special Media Awards zijn prijzen in verschillende categorieën voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. De organisatie meldt op Facebook dat deze in 2024 niet worden uitgereikt, maar dat ze hard werkt aan een speciale editie in 2025. Hou dus Facebook en de website van de Special Media Awards in de gaten, want daar zal men laten weten of het volgend jaar echt doorgaat.

Handboek
Initiatiefnemer Amerpoort vindt het wel belangrijk om in de tussentijd bezig te blijven met media. Voor medewerkers is een speciaal handboek verschenen: Stap in Beeld. Hiermee kunnen zij een miniversie van de Special Media Awards organiseren, heel lokaal of regionaal.

Stap in Beeld is ook fijn voor cliënten die de echte Special Media Awards te spannend vinden om aan deel te nemen. En er zijn misschien organisaties die te ver moeten reizen voor de uitreiking en daarom niet deelnemen. Zij kunnen dan hun eigen versie maken.

Het handboek is gemaakt door Dagmar Hilhorst, student Communicatie en Multimediadesign bij Klare Koek. Zij meldt: “Het handboek heb ik met veel plezier gemaakt. Om tot een goed resultaat te komen heb ik verschillende mensen uit de praktijk gevraagd waar behoefte aan is en wat handig zou zijn. Ik ben trots op het eindresultaat en hoop dat er veel mediatalenten in beeld zullen stappen.” |

Zorgorganisaties kunnen Stap in Beeld gratis bestellen. Wees er snel bij, want op=op.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!