Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Halsema wordt voorzitter Vereniging gehandicaptenzorg

1 juli 2015 Door de redactie Geen reacties

Femke Halsema is vanaf 19 november 2015 de nieuwe voorzitter van de Vereniging gehandicaptenzorg Nederland (Vgn). De voormalige politica volgt Heleen Dupuis op die na twee termijn aftreedt.

De leden van de Vgn hebben tijdens een Algemene Ledenvergadering ingestemd met haar voordracht. Femke Halsema zegt erg gemotiveerd te zijn en “haar kennis en ervaring aan te willen wenden om mensen met een beperking vooruit te helpen.”

Volgens het Vgn-bestuur heeft Halsema “bestuurlijke ervaring, inzicht in politieke verhoudingen en verbindend vermogen. Daarnaast kan zij, met haar kennis over emancipatie en samenleving, samen met de leden werken aan de veranderingen en vernieuwingen die de komende jaren van groot belang zijn voor de gehandicaptenzorg,” aldus vice-voorzitter Jan van Hoek.

Femke Halsema werkt sinds haar politieke carrière als auteur, televisiemaker en producent. Als bijzonder hoogleraar was zij de afgelopen jaren verbonden aan de Universiteiten van Tilburg en Utrecht. Op verzoek van de regering leidde zij diverse onderzoekscommissies naar de staat van de semipublieke sector. Daarnaast bekleedt zij diverse bestuursfuncties.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!