Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Half miljoen subsidie voor technologische innovaties in Academy Het Dorp

2 januari 2018 Door de redactie Geen reacties

Zorgorganisatie Siza en hun innovatieve programma Academy Het Dorp krijgen de komende jaren 500.000 euro subsidie uit het Europees fonds voor Regionale ontwikkeling. De subsidie draagt bij aan de vernieuwing van de langdurige zorg, met oplossingen waardoor mensen met een beperking minder afhankelijk van zorg kunnen zijn.

Academy Het Dorp organiseert in samenwerking met zorgorganisatie Siza bijeenkomsten waarbij bedrijven, het MKB, universiteiten, hogescholen, gebruikers en zorgprofessionals elkaar ontmoeten. Doel is om al die kennis en kunde van die verschillende partijen te bundelen tot bruikbare en betaalbare innovatieve producten en diensten voor mensen in de langdurige zorg.

Academy Het Dorp is vanzelfsprekend blij met de subsidie: “Met dat geld zorgen we ervoor dat mensen die willen investeren in innovatie in de zorg bij elkaar komen om hun kennis te delen. Op die manier komen we sneller tot innovaties,” zegt Jorrit Ebben, directeur van Academy Het Dorp.

Het innovatiecentrum is onderdeel van de vernieuwingen van Het Dorp, de eerste woongemeenschap voor mensen met een beperking. Lees ook: Woongemeenschap Het Dorp wordt innovatieve wijk

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!