Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

‘Grote incidenten door inzet zzp’ers in de zorg’

21 december 2022 Door de redactie Geen reacties

“De inzet van zzp’ers en uitzendkrachten in de gehandicaptenzorg is ontzettend hoog, waardoor er grote incidenten gebeuren,” vertelt begeleider Eponine Steevensz in de Klik podcast. Samen met collega-begeleiders en zzp’ers praat zij in de Klik-podcast over deze volgens haar zorgelijke ontwikkeling.

In de podcast-serie van kenniscentrum en vakblad Klik bespreken we ontwikkelingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking In de zevende aflevering hebben we over de overstap die veel begeleiders maken in de gehandicaptenzorg naar het werken als zzp’er en hoe we hiermee nu het beste om kunnen gaan.

Onveilig
Begeleiders Meerie Mulder en Eponine Steevensz delen hun ervaring hiermee in loondienst, en de soms vervelende en angstige situaties die dit oplevert voor cliënten en collega’s in vaste dienst: “Dit komt mede door de verantwoordelijkheid die niet gedragen wordt, als zzp’ers steeds maar voor een dienst komen,” vertelt Eponine. “Dit leidt tot onveilige situaties en een onveilige ander voor de cliënt, waar deze niet mee om kan gaan.”

Aan de andere kant vertellen zzp’er Erwin Pijffers en Harry van Buren van Zeno zorg hoe het werken als zelfstandige ook van meerwaarde kan zijn. Voorwaarde is wel dat een zorgorganisatie weet wie ze in huis halen en dat de kwaliteit gewaarborgd wordt, zo komt duidelijk naar voren in het gesprek.

Beluister de hele aflevering:


 


Meer over de Klik podcast via www.klik.org/podcast of beluister deze via je favoriete podcastapp en abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!