Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gronings discofeest voor mensen met een verstandelijke beperking

7 februari 2024 Redactie Klik Geen reacties

ABCDate, een landelijk platform voor meer dan 10.000 mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders en mantelzorgers, organiseert samen met het Sinnige Fonds op vrijdag 8 maart een groot discofeest. Behalve natuurlijk een dj zijn er een photobooth, contactcoaches en lekkere hapjes en drankjes waarbij Groningers met een beperking contact met elkaar kunnen maken.

Meer dan een half miljoen mensen met een verstandelijke beperking hebben te kampen met eenzaamheid, blijkt uit onderzoek (Movisie, 2023). Zij vinden contact met anderen lastiger. Zij verwerken informatie vaak minder snel en kunnen problemen ervaren met communiceren. Dit maakt het aangaan en onderhouden van sociale relaties moeilijker.

Ook Groningers met een verstandelijke beperking voelen zich in meer of mindere mate eenzaam. Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak minder mogelijkheden om andere mensen te ontmoeten, bijvoorbeeld als ze niet zelfstandig kunnen reizen of onvoldoende geld hebben voor sociale activiteiten. ABCDate en Sinnige Fonds, die in de provincie Groningen actief werkt aan het welzijn van mensen met een verstandelijke beperking, willen wat aan die eenzaamheid doen, en organiseren daarom op 8 januari het grote discofeest.

Het Discofeest is in de Sinnige Stee, Donderslaan 160, 9728 KX Groningen. Er is vervoer van station Groningen Centraal naar de locatie van het Discofeest. Iedereen met een verstandelijke beperking kan zich gratis aanmelden voor het discofeest.

ABCDate organiseerde een galafeest in Rotterdam met een vergelijkbare opzet. Bekijk een verslag op de website van Steffie.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!