Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gratis webinar voor begeleiders: leren van ervaringsdeskundigen

17 november 2021 Door de redactie Geen reacties

Zorgaanbieder Dichterbij biedt begeleiders van cliënten met een licht verstandelijke beperking de gratis online kennissessie ‘Leren van ervaringsdeskundigen’ aan. Het webinar vindt plaats op dinsdag 23 november.

In het webinar komen twee ervaringsdeskundigen aan het woord over twee onderwerpen:

- Omgaan met afhankelijkheid; Anneke van der Cruijsen vertelt over haar worsteling om niet meer iedere avond om 22.00 uur naar bed te moeten. Ze wilde zelf kunnen bepalen wanneer ze gaat slapen. Ze geeft tips hoe zorgprofessionals beter kunnen opkomen voor de belangen van een cliënt.

- Omgaan met verslaving; Marleen Beekman is verslaafd geweest, maar na behandeling bij Dichterbij kwam ze hier vanaf. Als ervaringsdeskundige geeft ze begeleiders tips over wat je beter niet en wel kunt doen bij contact met mensen met een licht verstandelijke beperking en verslavingsproblematiek.

Aanmelden
Het interactieve webinar Leren van ervaringsdeskundigen is dinsdag 23 november te volgen van 13.00 tot 14.30 uur. Deelname is gratis. Het aanmeldformulier en meer informatie is te vinden op https://www.dichterbij.nl/webinar-ervaringsdeskundigen. Je hebt daar ook de mogelijkheid om alvast vragen voor Anneke en Marleen te mailen.

Ook als je niet in de gelegenheid bent om het webinar 23 november te volgen, kun je je aanmelden. Vink dan aan dat je een link wilt krijgen om het terug te kijken.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!