Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gratis webinar van MEE over niet-aangeboren hersenletsel

27 oktober 2021 Door de redactie Geen reacties

Zorgprofessionals die in hun werk wel eens te maken hebben met iemand die niet-aangeboren hersenletsel heeft, kunnen het gratis MEE-webinar ‘Niet-aangeboren hersenletsel: thuis begint het pas’ volgen. Het webinar is op donderdag 25 november van 15.30 tot 17.00 uur.

Voor iemand met niet-aangeboren hersenletsel staat het leven op z’n kop. En dat geldt ook voor de mensen om hem heen: gezinsleden, familie, vrienden en collega’s. Dat laatste wordt niet altijd goed onderkend of gesignaleerd. Na revalidatie moet iemand weer naar huis en dan worden daar de gevolgen van het hersenletsel zichtbaar en merkbaar. Vaak is er in die situatie veel behoefte aan hulp en ondersteuning.

Om ervoor te zorgen dat mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten sneller toegang krijgen tot die hulp en ondersteuning, is extra aandacht voor dit thema nodig, en dat gebeurt via dit webinar.

Het is een interactief webinar, waarbij onder meer artsen, ervaringsdeskundigen en begeleiders hun kennis en ervaringen delen. Met het webinar krijg je meer inzicht in wat er thuis en in het sociale netwerk van een persoon met niet-aangeboren hersenletsel nodig is, hoe naasten ontlast kunnen worden en wat jij daarin zou kunnen betekenen.

Het definitieve programma is nog niet bekend, maar je kunt je vast voorinschrijven voor het webinar.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!