Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gratis webinar sociale netwerk mensen met EMB

16 februari 2022 Door de redactie Geen reacties

Via zorgaanbieder ’s Heeren Loo kun je dinsdag 22 maart het gratis webinar ‘Sociale contacten van mensen met EMB’ volgen. Het is bedoeld voor iedereen die zich hiervoor interesseert.

Mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB) die in een zorginstelling wonen, hebben meestal weinig sociale contacten. Er zijn natuurlijk de begeleiders en ook ouders komen regelmatig op bezoek. Maar veel groter is hun wereld niet.

Neem Tom, een man van 49 met een (zeer) ernstige meervoudige beperking. Hij woont al 27 jaar in een woonvoorziening. Hij krijgt geregeld bezoek van zijn moeder en van zijn broer, schoonzus en hun kinderen. De familie en de begeleiding maken zich zorgen over wat er met Tom gebeurt als zijn moeder er niet meer is. Hoe kan Toms sociale netwerk behouden, verstevigd of vergroot worden?

In het webinar praten een ouder, een begeleider en een onderzoekster/GZ-psycholoog hierover. Aan de hand van onder meer de casus van Tom, krijg je handvatten voor de dagelijkse praktijk. Je kunt via de chat vragen stellen, die tijdens het webinar beantwoord worden.

Begin maart kun je je via de website van ’s Heeren Loo inschrijven voor dit webinar dat op 22 maart van 10.30 tot 11.30 uur wordt gehouden.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!