Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gratis webinar Klik over Gentle teaching bij complex gedrag

24 augustus 2022 Door de redactie (1 reactie)

Wat doe je als het contact met mensen met een verstandelijke beperking moeizaam loopt? Orthopedagoog Karel De Corte geeft in een gratis webinar van Klik op vrijdag 16 september uitleg over de benaderingswijze Gentle Teaching: het onvoorwaardelijk verbinden met mensen met een verstandelijke beperking, ook bij complex gedrag.

Eerder gaf Karel De Corte op het Klik-jubileumcongres op 1 oktober vorig jaar uitleg over hoe je onvoorwaardelijk de verbinding aangaat met cliënten. Op deze lezing kwamen zoveel enthousiaste reacties dat hij zijn verhaal nu ook in een gratis webinar voor Klik doet, op vrijdag 16 september van 10.00 tot 11.00 uur. Vervolgens geeft hij een langer verdiepend webinar op 22 november voor een kleinere groep over Gentle teaching in de praktijk.

Vanuit de moraliteit van verbondenheid in hulpverlening en opvoeding maakt Karel De Corte duidelijk dat je altijd moet kijken naar de angst en de kwetsbaarheid die onder complex gedrag zitten. De kracht van verbinding is een efficiënte en duurzame manier om die angst te verkleinen, en dus het gedrag te beïnvloeden.

Wat leer je tijdens het gratis webinar?
Tijdens het gratis, online webinar krijg je antwoorden op de vragen:

  • Wat is Gentle Teaching?
  • Hoe werk je echt mensgericht vanuit deze benadering?
  • Wat is de moraliteit van verbondenheid?
  • Kan een andere blik als begeleider helpen om een vastgelopen situatie om te buigen?

Bekijk het programma en schrijf je (gratis) in!  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!