Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gratis webinar Klik over autisme en verstandelijke beperking

21 april 2021 Door de redactie Geen reacties

Mensen met een verstandelijke beperking gecombineerd met autisme kunnen bij ontregeling heftig probleemgedrag vertonen. Hoe ga je als begeleider of zorgverlener goed om met dit soort gedrag? Je ontdekt het in het gratis webinar van Klik op 21 mei door docent Wilfried Peeters.

Omdat bijna 50 jaar geleden vakblad en kenniscentrum Klik is opgericht, is 2021 voor ons een bijzonder feestjaar. We vieren dit jaar onze verjaardag graag samen met jou en je collega's. Wat we allemaal gaan doen? Dat is grotendeels nog een verrassing, maar we trappen af met een cadeautje: een gratis webinar!

Docent Wilfried Peeters gaat in een webinar voor Klik op 21 mei in op probleemgedrag bij mensen met autisme en een verstandelijke beperking en hoe je dit kan verklaren vanuit de specifieke manier waarop zij prikkels en informatie verwerken. Wat betekent dit voor jouw aanpak? Welke patronen kun je herkennen en hoe buig je een vastgelopen situatie om?

Wat leer je tijdens dit webinar?
Tijdens het gratis, online webinar krijg je antwoorden op de vragen:
•             Hoe beleven mensen met autisme en een matige tot ernstige verstandelijke beperking hun leefwereld: wat zien, ervaren en begrijpen zij anders dan andere mensen?
•             Op welke manier ontstaat er probleemgedrag als de leef- en leeromgeving niet goed is afgestemd op hun specifieke prikkel- en informatieverwerking?
•             Welke terugkerende patronen van probleemgedrag zijn herkenbaar bij deze mensen?
•             Op welke manier raken begeleiders of ouders vaak zelf mee verstrikt in dit probleemgedrag?
•             Wat kan je als begeleider doen om een vastgelopen situatie om te buigen?

Bekijk het programma en schrijf je (gratis) in!  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!