Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gratis training voor mantelzorgers

19 oktober 2016 Door de redactie Geen reacties

Theater van de zintuigen De Lachende Zon biedt twaalf mantelzorgers van mensen met een verstandelijke beperking een gratis training aan. Zij kunnen de tweedaagse cursus samen doen met degene voor wie zij zorgen.

De Lachende Zon geeft voorstellingen, concerten en educatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens de gratis training kijken de deelnemers eerst de voorstelling ‘Lievelings’, samen met degene voor wie zij zorgen.

Nieuwe activiteit
Daarna gaat de groep met elkaar een activiteit ontwikkelen, gebaseerd op het lievelingsding of de lievelingshandeling van de persoon die mantelzorg krijgt. Het doel is om samen een nieuwe activiteit te ontwikkelen die de mantelzorger vervolgens ook zelfstandig kan doen.

De training wordt gegeven door Elco van Alphen. Vanuit een diepe interesse voor en een gedetailleerde observatie van mensen met een grote zorgvraag vindt hij inspiratie om via muziek en theater wezenlijk contact te maken met deze bijzondere doelgroep.

Dankzij ondersteuning van diverse fondsen en stichtingen kan De Lachende Zon deze workshop gratis aanbieden. Deze vindt plaats op zaterdag 28 januari en zaterdag 11 februari 2017 bij Cello, locatie De Binckhorst in Rosmalen.

Geïnteresseerd? Of heb je meer informatie nodig? Kijk op
www.delachendezon.nl, bel met (0413) 253 984 of mail naar: manon@delachendezon.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!