Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gratis onlinecongres Psychiatrie in de Gehandicaptenzorg

26 april 2021 Door de redactie Geen reacties

Minimaal een op de vier mensen met een verstandelijke beperking heeft psychiatrische problemen. Het is dus belangrijk om dit te herkennen en passende zorg te bieden. Daarover gaat het gratis onlinecongres Psychiatrie in de Gehandicaptenzorg op 27 mei.

Het digitale congres wordt georganiseerd door de VGN samen met de zorgorganisaties Amerpoort en Sherpa en de expertisecentra CCE, De Borg Landelijk Kenniscentrum LVB. Het is bedoeld voor alle professionals die te maken hebben met deze doelgroep: (ambulant) begeleiders, gedragsdeskundigen, artsen, psychiaters, managers en beleidsmakers.

Het programma is divers en interactief met filmfragmenten, paneldiscussies, workshops en voorbeelden uit de praktijk en van samenwerkingen tussen VG en GGZ. Ook wordt er een casus besproken van een cliënt met een matig verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek en  methoden ter ondersteuning van deze groep.

Aanmelden voor het congres op 27 mei kan via de site van de VGN. Doe dit voor 21 mei. Op de site is ook het complete programma te downloaden.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!