Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gratis online sessie over uitbreiden netwerk via Buurtcirkel

6 april 2022 Door de redactie Geen reacties

Hoe komen cliënten op een laagdrempelige en leuke manier met anderen in contact? In een gratis online ‘Twinkelsessie’ van het Kennisplein gehandicaptensector op 21 juni vertelt Richard van Vliet van Pameijer over het sociale netwerk Buurtcirkel, voor meer ontmoeting en verbinding in de wijk.

Buurtcirkel is een initiatief van zorgorganisatie Pameijer/+Vijf. Een Buurtcirkel bestaat uit 9-12 mensen die bij elkaar in de buurt wonen en allemaal een hulpvraag hebben, groot of klein. Samen vormen zij een netwerk waarop zij in het dagelijks leven kunnen terugvallen. Klik schreef eerder een artikel over hoe zo’n Buurtcirkel werkt.

Iedereen in een Buurtcirkel helpt elkaar vanuit zijn eigen talenten en wordt daarbij ondersteund door een vrijwilliger en een professionele Buurtcirkelcoach. Zo leren deelnemers zelfstandiger leven en zich makkelijker bewegen in de samenleving waardoor de vraag naar zorg en ondersteuning afneemt.

agena_19_april_2022_buurtcirkel2.jpg

Wil je meer weten, of wil je zelf ook een Buurtcirkel starten? Op 21 juni van 13.00 tot 17.00 uur kun je deelnemen aan een Twinkelsessie over het sociale netwerk Buurtcirkel. Tijdens deze Twinkelsessie neemt Richard van Vliet van Pameijer /+Vijf je mee in het gedachtegoed van Buurtcirkel. Zo hoor je onder meer het persoonlijke verhaal van één van de deelnemers, kun je ervaren hoe het is om je kwetsbaarheid te delen en gaan we in gesprek over ambities, uitdagingen en oplossingen voor (meer) verbinding in de wijk.

Meer informatie en aanmelden voor de gratis online bijeenkomst kan via de website van het Kennisplein gehandicaptensector

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!