Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gratis app DayMate biedt structuur en rust

19 oktober 2016 Door de redactie Geen reacties

De app AssistHelpt, een handige structuurtool voor mensen met autisme, heeft een opvolger: DayMate. Deze is ontwikkeld op basis van wensen en feedback van drieduizend fanatieke gebruikers en is nu ingericht voor iedereen die behoefte heeft aan meer dagstructuur.

AssistHelpt werd in 2014 in het bijzonder ontwikkeld voor Vincent, de autistische zoon van oprichter Annemiek Modderman. Er bleek grote vraag naar zo’n app, die duizenden keren gedownload werd. Dankzij feedback werkt gewerkt aan een opvolger van de app, die meer functionaliteiten heeft, DayMate. Deze is er niet alleen meer voor mensen met autisme, adhd of pdd-nos, maar is ingericht voor iedereen die behoefte heeft aan meer dagstructuur.

Dagoverzicht
Met de DayMate-app maak je makkelijk en snel een dagoverzicht van wat je wanneer moet doen. Niet in de vorm van een traditionele to-do-lijst, maar met behulp van handige iconen in een prikkelarme interface. Kies een dag, kies een tijd, kies een icoon en maak de activiteit. DayMate doet de rest. Je krijgt een herinnering als de activiteit begint.

Een voorbeeld: DayMate kan je er op een vast moment in de week aan herinneren de was te doen, maar ook om de was eruit te halen en de was op te hangen.


Emoticons
De in Groningen ontwikkelde app biedt optioneel een helpende hand aan gebruikers die begeleiding kunnen gebruiken. Gebruikers kunnen met emoticons aangeven hoe soepel een activiteit ging en die score delen met een eigen begeleider of ouder. Die kan ook meteen worden gebeld vanuit DayMate.

Rust in het hoofd
De app is geschikt voor mensen met autisme, mensen met gezins- of woonbegeleiding en iedereen die los daarvan meer rust in het hoofd wil hebben.

Een groot verschil met voorganger Assist Helpt is dat er extra iconen te koop zijn, de gebruiker op meerdere dagen de activiteit kan instellen en aan een begeleider kan laten zien hoe hij zich voelt. Eens per week krijgt de begeleider een mailoverzicht.

De app is gratis te downloaden in de app stores voor iOs en Android.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!