Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Grappige familievoorstelling over brussen

28 februari 2024 Redactie Klik Geen reacties

Pieter Tiddens en Marike van Welden – bekend van de voorstelling Lastige Ouders, over hoe het is om te leven met een zwaar gehandicapt kind – hebben een grappige familievoorstelling gemaakt over brussen: Zus van broer.

De voorstelling ‘Zus van broer’ is een komedie van Eigen Werk Theaterteam over een ernstig onderwerp, geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Het laat zien hoe de levens van broers en zussen van kinderen die speciale zorg nodig hebben, eruitzien.

Het altijd zo verstandige meisje Zus vindt dat het zo niet langer kan: moeder staat er alleen voor en heeft veel te veel hooi op haar vork. Dus zet ze broer in de bakfiets en begint ze aan een tocht ver van huis.

Het resultaat? Moeder in alle staten en het land in rep en roer. En dát is precies wat Zus voor ogen heeft. Maar waarom doet ze dit? De verrassende waarheid wordt duidelijk na een spannende zoektocht.

Boek
De voorstelling beleeft haar première op 17 maart in Theater Peeriscoop in Gorinchem; daarna gaat het op rondreis door het land. Naast de voorstelling is er het boek ‘Zus van broer’, eveneens geschreven door Pieter Tiddens en Marike van Welden, met illustraties van Hennesien van Walderveen.  |

Kijk voor de speellijst van Zus van broer op www.eigenwerktheaterteam.nl  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!