Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Golfsurfen als behandelproject voor kinderen met beperking

21 april 2016 Door de redactie Geen reacties

Kinderen met het syndroom van Down, autisme en/of Adhd kunnen in mei weer golfsurflessen volgen bij het Surfproject in Zandvoort en dit jaar ook in Ouddorp. Daarnaast zal in samenwerking met Triversum, centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie, het surfen ingezet worden als behandeling voor twee kinderen.

Eerder schreef Klik over het Surfproject, dat kinderen zelfvertrouwen en een groot gevoel van vrijheid geeft. Golfsurfen staat voor plezier, vrijheid, focus en rust. Buiten actief zijn, in de zee.

In Zandvoort gaan kinderen met Down, autisme of Adhd onder professionele en enthousiaste begeleiding het water in en beleven ze een paar heerlijke dagen. En dan surfen ze zélf die golf. Dat geeft het zelfvertrouwen en de eigenwaarde een enorme boost, zo blijkt uit onderzoek.

Professionals die werken met de doelgroep zijn enthousiast over het Surfproject. Daarom doen twee kinderen die onder behandeling zijn bij Triversum, een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie, dit jaar mee aan het Surfproject. Het surfen wordt hierbij ingezet als onderdeel van de behandeling. In vragenlijsten wordt vooraf gekeken of de kwaliteit van leven van de kinderen inderdaad kan verbeteren met het Surfproject.

Het Surf Project wordt gefinancierd door fondsen en sponsoren en wordt vrijwillig gerund door professionals. Meer informatie op de website van het surfproject of op www.facebook.nl/SurfProjectNL.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!