Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Goed Geld-app leert jongeren met lichte verstandelijke beperking geldwijs te worden

15 mei 2017 Door de redactie Geen reacties

Jongeren en jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking vinden het vaak lastig om goed met hun geld uit te komen. Om hen te leren budgetteren en hun financiële zelfredzaamheid te bevorderen, heeft de CED-Groep de gratis Goed Geld-app ontwikkeld.

De makers stellen dat de doelgroep eigenlijk al een dubbel probleem heeft met geld. Want door hun beperking:

  1. verdienen ze minder geld dan leeftijdsgenoten
  2. en vinden ze het moeilijker om verstandige beslissingen te nemen; ze overzien bijvoorbeeld de consequenties niet van een grote impulsaankoop of zwichten eerder voor een opdringerige verkoper.

De Goed Geld-app helpt deze jongeren meer controle te krijgen over hun financiële situatie. De app staat niet op zichzelf. Er hoort een training bij die gebruikt kan worden door docenten, woonbegeleiders en zorgprofessionals, zodat zij de app kunnen introduceren bij jongeren met een verstandelijke beperking. De CED-Groep werkt hiervoor samen met (avond)scholen, zorginstellingen en wijkcentra. Bij de training hoort lesmateriaal en een oefenwebsite. Daarover geeft CED-Groep binnenkort meer informatie.

De app is mede tot stand gekomen dankzij financiering vanuit het ING Nederland fonds en is er op dit moment alleen nog voor Android. Je vindt de app dus in de Google Play Store, zoek op Goed Geld.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!