Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gezocht: slimme games om zorg te verbeteren

4 oktober 2011 Door de redactie Geen reacties

Hoe kun je met games de zorg betaalbaar maken en verbeteren? Zorgprofessionals, medisch specialisten en game-ontwikkelaars worden opgeroepen om ideeën voor gametoepassingen in de zorg uit te werken. Voor het beste idee stelt zorgverzekeraar CZ 200.000 euro beschikbaar om de game ook daadwerkelijk te realiseren.

De inzet van games in de zorg bevindt zich nog in de beginfase maar heeft enorme potentie volgens de zorgverzekeraar. Er wordt een speciale conferentie over het thema georganiseerd, Games for Health Europe op 24 en 25 oktober 2011in Amsterdam. 

De prijsvraag, The Future of Health Award, is een gezamenlijk initiatief van zorgverzekeraar CZ , TEDxMaastricht en Games for Health Europe. Met de wedstrijd willen de initiatiefnemers de ideevorming rondom games in de zorg stimuleren. Jurriaan van Rijswijk, game expert en directeur van Games for Health Europe roept artsen, onderzoekers, game-ontwikkelaars, studenten en uitgevers op om met ideeën en onderwerpen te komen waarvan een serious game kan worden gemaakt die bijdraagt aan de kwaliteit en betaalbaarheid van de gezondheidszorg.

Van Rijswijk: "Iedereen mag deelnemen, de enige voorwaarde is dat je het idee in vijf minuten presenteert tijdens het Games for Health Europe congres. Een internationale jury zal vijf ideeën nomineren waarvan er uiteindelijk één als winnaar wordt geselecteerd tijdens de finale bij TEDxMaastricht op 2 april 2012."

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!