Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gezamenlijke speldag voor cliënten Estinea en ouderen

15 juni 2015 Door de redactie Geen reacties

Ouderen en mensen met een verstandelijke beperking hebben vorige week een leuke en gezellige dag vol belevingsgerichte activiteiten in de Achterhoek gehad. Mensen die ondersteuning en/of verzorging krijgen van gehandicaptenzorgorganisatie Estinea en ouderenzorgorganisatie Marga Klompé konden elkaar zo ontmoeten en samen aan de activiteiten deelnemen.

Een aantal huifkarren, een bus met vrijwillige chauffeur en de electrokar van Marga Klompé brachten iedereen van locatie naar locatie. De dag vormt een mooie ontwikkeling in de samenwerking tussen beide zorgpartijen.

Beleving
Zo was er live muziek, belevingstheater en een Oud Hollands Spellencircuit. De dag werd omlijst met live muziek van Casper Bekken, een bekende troubadour, zanger en gitarist. In een belevingstent konden mensen bellen blazen, nagels lakken, schminken en activiteiten doen op het gebied van voelen, geuren en kleuren. Een groep leerlingen van de opleiding Zorg en Welzijn van het Graafschap College organiseerden deze activiteiten. Kinderen van een peuterspeelzaal kwamen op bezoek en deden actief mee met de activiteiten.

Verder konden op een van de locaties de deelnemers dieren aaien en knuffelen. Ook konden de deelnemers onder begeleiding van een echte kok heerlijke wafels met room en aardbeien maken.
Het was een geslaagde dag met stralend weer. De huifkarren, de bus en de electrokar werden volop gebruikt om van locatie naar locatie te gaan. Veel cliënten die Estinea ondersteunt en veel bewoners van Beth San en Stegemanshof vonden het leuk om zo eens bij de andere deelnemende locaties te kijken.

Lees meer op www.estinea.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!