Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gespreksleidraad over cliëntenvertrouwenspersoon bij Gemiva

24 april 2024 Redactie Klik Geen reacties

Gemiva heeft samen met cliënten een gespreksleidraad ontwikkeld over de cliëntenvertrouwenspersonen binnen Gemiva. De leidraad is bedoeld voor begeleiders, die hem kunnen gebruiken om uit te leggen wat de cliëntenvertrouwenspersoon doet en hoe je die kunt inschakelen.

Volgens de gehandicaptenzorgorganisatie is de leidraad een aanvulling, want er zijn al posters en flyers over de cliëntenvertrouwenspersonene op iedere Gemiva-locatie te vinden. In de leidraad staan korte teksten en foto’s, waarop acteurs van Gemiva’s theatergroep Domino te zien zijn.

Het geheel maakt cliënten duidelijk wanneer en hoe een vertrouwenspersoon kan helpen. Die situaties kunnen te maken hebben met onvrijwillige zorg. In dat geval gaat het om de cliëntenvertrouwenspersoon Onvrijwillige zorg. Gaat het om iets anders, dan kunnen cliënten en hun naasten terecht bij de vertrouwenspersonen Zorg.

Een van de vertrouwenspersonen Zorg bij Gemiva is Desiree Pardon en zij is blij met de gespreksleidraad. “We hopen dat het hierdoor ook makkelijker wordt om naar ons te verwijzen als de cliënt en begeleider ergens samen niet uitkomen. Een gesprek met een vertrouwenspersoon kan dan helpend zijn voor beiden.”  |

Download de gespreksleidraad Vertrouwenspersoon.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!