Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Geschiedenis gehandicaptenzorg in boekvorm verschenen

11 november 2014 Door de redactie Geen reacties

De Vereniging Sociaal Werk heeft het eerste exemplaar van de Canon gehandicaptenzorg overhandigt aan Heleen Dupuis, bestuursvoorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. Het boek neemt de lezer mee langs de hoogtepunten, dieptepunten en bijzonderheden van de moderne geschiedenis van de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Aan de hand van 25 tijdsvensters wordt zicht geboden op de historische achtergronden van de zorg voor mensen die in de loop der geschiedenis op vele manieren geëtiketteerd en apart gezet zijn, maar die we tegenwoordig zoveel mogelijk als volwaardige burgers bejegenen. Elk venster vertelt een verhaal over een opmerkelijke gebeurtenis of trend in deze geschiedenis van apartheid versus emancipatie, van wegstoppen versus integreren, van nawijzen versus normaliseren.

De Canon maakt deel uit van een digitale encyclopedie die op internet de geschiedenis van de brede sociale sector ontsluit www.canonsociaalwerk.eu. Daar is ook de uitgebreide versie te raadplegen van de Canon gehandicaptenzorg, compleet met beeldmateriaal, literatuur verwijzingen, historische documenten en links. Wie meer wil weten over de moderne geschiedenis van de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking kan gaan schatgraven op www.canongehandicaptenzorg.nl.

Canon gehandicaptenzorg (zorg voor mensen met een verstandelijke beperking) is een uitgave van de Vereniging Canon Sociaal Werk. De Canon gehandicaptenzorg in boekvorm verschijnt in een oplage van 30.000 ex. Prijs € 15,00 (inclusief verzendkosten), voor afname van meerdere exemplaren gelden tot 1 januari 2015 kortingsprijzen. Bestellen en meer informatie per e-mail: info@josvdlans.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!