Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gemiva-Svg schrapt managementlaag

19 augustus 2014 Door de redactie Geen reacties

Om beter op de veranderingen in de zorg te kunnen inspelen, verandert zorginstelling Gemiva-Svg Groep de organisatiestructuur. De zorgaanbieder krijgt vanaf 1 september een platter organisatiemodel, waarbij een managementlaag verdwijnt.

Bestuursvoorzitter Gerard Gerding (foto) licht op de website van Gemiva-Svg de organisatiewijziging toe: "Het is belangrijk dat we weten wat gemeenten willen en hoe we goed en efficiënt met andere zorgverleners kunnen samenwerken. Dat kan per gemeente verschillen. Daarom kiezen we ervoor te gaan werken met kleinere regio's die aansluiten bij de indeling van gemeenten of samenwerkende gemeenten. De regio's staan onder leiding van een regiodirecteur. Die legt verantwoording af aan de Raad van Bestuur en stuurt de leidinggevenden van de locaties rechtstreeks aan. In de vijf grootste regio's wordt de regiodirecteur bijgestaan door een plaatsvervangend regiodirecteur."

De functies regio- en clustermanager vervallen. De meeste mensen die deze functies invulden, werken vanaf 1 september als regiodirecteur. Enkele clustermanagers zullen andere vrijkomende functies invullen.

Meer informatie over de nieuwe regiodirecteuren op de website van Gemiva-Svg Groep.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!