Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gemiva Svg opent poli verstandelijk gehandicapten in ziekenhuis Gouda

2 mei 2017 Door de redactie Geen reacties

Sinds kort kunnen mensen met een verstandelijke beperking die graag advies willen van een arts verstandelijk gehandicapten (avg) terecht bij het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Daar is namelijk een Avg-poli van de Gemiva Svg Groep geopend.

Natuurlijk kunnen cliënten ook terecht bij hun eigen huisarts, maar soms is de expertise van een arts verstandelijk gehandicapten meer geschikt. Bijvoorbeeld omdat deze arts specifieke kennis heeft over ingewikkelde problemen bij mensen met een verstandelijke beperking. Deze doelgroep ervaart klachten vaak ook anders dan mensen zonder die beperking. In het Goudse ziekenhuis is Arthur de Jong de avg-arts.

Cliënten die een bezoek aan de avg-poli willen brengen, hebben daarvoor wel een verwijzing van de huisarts nodig. Daarin staan dan de hulpvraag, klacht en de medische voorgeschiedenis.


Voor wie
De Avg-poli is bedoeld voor:
• iedereen met een verstandelijke beperking (van licht tot zeer ernstig)
• ouders, familie en begeleiders van deze mensen
• andere medici, zoals huisartsen en medisch specialisten die vragen hebben over patiënten met een verstandelijke beperking.

De Avg doet lichamelijk onderzoek en geeft advies, ook aan huisartsen. Hij kan desgewenst doorverwijzen naar medisch specialisten en paramedici, zoals een ergotherapeut of logopedist.

De nieuwe poli huist in het Groene Hart Ziekenhuis aan de Bleulandweg 10 in Gouda. Meer informatie in de folder op
de website van Gemiva Svg Groep.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!