Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gemiva start radio voor en door mensen in gehandicaptenzorg

17 oktober 2018 Door de redactie Geen reacties

Zorgorganisatie Gemiva-SVG Groep is gestart met een eigen radiostation voor en door mensen in de gehandicaptenzorg. Iedere woensdag gaat de radio crew live uitzenden vanuit een professionele studio in Zoeterwoude. De radiozender werd op feestelijke wijze de lucht in geknald door Qmusic DJ Domien Verschuuren. | Foto Marijke de Groot

Dankzij Radio Gemiva krijgen ook mensen met een verstandelijke beperking de kans om radio te maken en hun passie na te leven. De crew maakt zelf de radioprogramma’s van A tot Z en bestaat uit een enthousiaste groep mensen met een grote passie voor radio en muziek. Er is voor ieder wat wils: technische mensen, DJ’s met een vlotte babbel en radiomakers die verslag doen.

“We maken playlists, bedienen het mengpaneel en de muziekcomputer, presenteren de programma’s én interviewen gasten,” vertelt DJ Eli trots. “We krijgen daarbij ondersteuning van een begeleider.”

Bij de start van het radiostation genoot iedereen onder het genot van een hapje en drankje van een rondleiding en silent disco - live verbonden met de radiozender. Qmusic DJ Domien was enthousiast over de nieuwe radiostudio: "Deze studio ziet er eigenlijk nog bijna beter uit als bij Qmusic. Lekker overzichtelijk." |

Radio Gemiva is overal online te horen zijn via een livestream op www.radiogemiva.nl.

Gemiva is niet de eerste zorgorganisatie die start met radiomaken, eerder startten cliënten bij Koraal Groep ook een radiostation. Radio maken is daar al langer onderdeel van de dagbestedingsgroep Koraal Media. Radio Koraal maakt diverse (live)radiouitzendingen. Lees ook een eerder Klik artikel over het eigen glazen huis van Radio Koraal.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!