Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gemeente Best krijgt compliment over Wmo-loket

30 augustus 2012 Door de redactie Geen reacties

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten is onder de indruk van de samenwerking bij 'Bestwijzer.' Dat is het Wmo-loket van de Brabantse gemeente Best. Verschillende organisaties werken samen onder één dak. Burgers kunnen zo op één plek informatie inzien of in gesprek gaan met medewerkers.

De staatssecretaris bracht onlangs een bezoek aan het Wmo-loket in Best. Wmo-coördinator Nicole Mallant uit Best: "Je kunt Bestwijzer zien als een plein waar meerdere diensten worden aangeboden." En dát werkt, constateert de staatssecretaris tevreden. "Mensen leren elkaar waarderen en samenwerken," aldus de bewindsvrouw.

Bij Bestwijzer werken professionals en vrijwilligers, zoals de gepensioneerde Elly, die mensen helpt met hun belastingaangifte. "Het is hier heel prettig werken," vindt Elly. "De lijntjes zijn kort, we weten elkaar hier te vinden," zegt Mallant . Mede daarom ziet Best toekomstige decentralisaties met vertrouwen tegemoet.

Gelijkwaardigheid
Van Zanten is ook te spreken over de gelijkwaardigheid van de partners: "Het is geen reclamebureau van logo's en partijen, hier wordt heel goed samengewerkt. Het uitgangspunt van Bestwijzer - hoe helpen we een kwetsbare burger? – is het belangrijkst. En dat is wat ik hoop te zien bij andere gemeenten. Want de gemeente kan maatwerk bieden," aldus de staatssecretaris.

Lees meer op de site van het ministerie van Vws

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!