Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Geldprijs voor sportaanbod voor mensen met een beperking

4 oktober 2017 Door de redactie Geen reacties

De Brug provincie Groningen heeft de Pier de Boer-prijs 2017 gewonnen. Hun plan om een structureel aanbod bij sportaanbieders op te zetten voor mensen met een meervoudige beperking sloot het beste aan bij het thema van dit jaar: sport en bewegen.

De winnaars ontvangen van Stichting Spz een geldbedrag van 30.000 euro en een beeld. Met het geld kan De Brug (een organisatie voor sport en bewegen voor mensen met een (verstandelijke) beperking) aan de slag met hun inzending om zo sport en bewegen voor de doelgroep toegankelijk te maken. Ze gaan een aantal producten ontwikkelen die sportaanbieders en buurtsportcoaches kunnen gebruiken om een sportaanbod op te starten voor mensen met een matige of ernstige meervoudige beperking.

Inclusief
De jury van de Pier de Boer-prijs zag de betrokkenheid van vrijwilligers en lokale onderwijs- en zorginstellingen bij het initiatief van De Brug als zeer waardevol. Zij zorgen voor een duurzame, onderbouwde en inclusieve manier van sporten en bewegen voor mensen met een meervoudige beperking.

Naast de Groningse inzending waren ook Mee Rotterdam Rijnmond en Zelfregiecentrum Nijmegen genomineerd voor de prijs.


Praten over ondersteuning
Voordat de prijsuitreiking plaatsvond, lieten de winnaars van 2015 zien wat zij met het prijzengeld hebben gedaan. Ze ontwikkelden een gereedschapskist die kan helpen om het gesprek aan te gaan over hoe mensen met een verstandelijke beperking aankijken tegen de ondersteuning en hulp die ze krijgen.

Innovatie
Over twee jaar wordt de Pier de Boer-prijs weer uitgereikt. Ook hieraan is een thema verbonden: Technologische innovatie met en voor mensen met een verstandelijke beperking.   |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!