Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Geld gezocht voor korte film over meisje met downsyndroom

16 januari 2019 Door de redactie Geen reacties

Leerkracht Minka van Arnhem uit het speciaal onderwijs is bezig met een korte film over een meisje met downsyndroom. De film, getiteld Ridder Marie, gaat over weerbaarheid en opkomen voor jezelf. Voor de productie is een inzamelingsactie gestart.

Ridder Marie is de eerste film van Minka van Arnhem. Naast haar baan als leerkracht in het speciaal onderwijs volgt zij een opleiding als filmregisseuse. Met deze film maakt zij haar regiedebuut en rondt zij haar opleiding af.

De korte fictie film (10 minuten) gaat over de onzekere Marie (10) die het Syndroom van Down heeft. Zij leert zich wapenen tegen haar gemene buurjongen.

Regisseur Minka: “Toen ik zelf op de basisschool zat, werd er weinig aandacht besteed aan weerbaarheid. Ik vind het belangrijk dat kinderen weten dat niemand het verdient om gepest te worden en dat je kunt leren om voor jezelf op te komen.”


Inclusief
Ze heeft gekozen voor een hoofdrolspeler met het syndroom van Down, “omdat ik als leerkracht zie dat kinderen die nét even anders zijn vaak het mikpunt worden van pesterijen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er wordt gewerkt aan een inclusieve filmwereld. Daarom betrekken wij bij het realiseren van deze film zowel een actrice als een crewlid met een beperking."

Ze zoekt nog financiële steun bij het maken van de bijzondere film, via crowdfundingswebsite CineCrowd. Daar vind je meer informative over het filmproject en kun je Ridder Marie mede mogelijk maken door middel van een donatie:
https://cinecrowd.com/ridder-marie.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!