Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Geld gezocht voor documentaire over lvg-jongeren

20 november 2013 Door de redactie Geen reacties

Twee begeleiders in de verstandelijk gehandicaptenzorg die daarnaast een opleiding tot documentairemaker volgen, zijn bezig met 'crowd funding' om geld in te zamelen voor de 50 minuten durende documentaire 'Zag je het maar,' over een behandelgroep voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Diederick Helder en Rick Kluskens volgen met hun camera een jaar lang 24-jarige begeleider Lisanne en de jongeren die zij begeleidt. Ze brengen in beeld hoe Lisanne vecht om deze jongeren klaar te stomen voor een plek in de maatschappij.

De documentaire gaat in op de dilemma's waarvoor Lisanne komt te staan. Hoe bepaalt ze bijvoorbeeld dat ze geen zorg meer kan bieden aan een jongere, die als gevolg daarvan op straat komt te staan? Zullen de jongeren uiteindelijk toch een plek vinden in de samenleving? Of vallen ze tussen wal en schip?

Opleiding
De documentaire wordt ontwikkeld in samenwerking met omroep Human, die hem ook wil uitzenden op televisie. Maar de makers willen graag dat de documentaire daarna verspreid kan worden als opleidingsmateriaal . De twee maken zich ernstig zorgen over de positie van licht verstandelijk beperkte jongeren in de samenleving.

Voor het maken en verspreiden van de film kan iedereen die het onderwerp een warm hart toedraagt een bijdrage leveren. Bekijk een uitleg van het project in de film of op www.cinecrowd.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!