Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Geld gevraagd voor horecaschool voor jongeren met een verstandelijke beperking

30 november 2017 Door de redactie Geen reacties

Er openen steeds meer lunchrooms waar mensen met een verstandelijke beperking werken. In Haarlem gaat de stichting Lotus College nog een stap verder en start een horecaschool met restaurant waar mensen tegelijkertijd kunnen leren en werken in de keuken of de bediening. Voor de inrichting van het restaurant zijn ze een crowdfundingsactie gestart.

Geen mens is hetzelfde. Maar ieder mens heeft talenten en kwaliteiten.  Alleen is het niet voor iedereen even eenvoudig om iets met zijn of haar talenten te doen; en dat is frustrerend.  Stichting Lotus College wil daar verandering in brengen.

Het college richt zich op mensen met een verstandelijke beperking in de leeftijd 18-30 jaar, met een dagbestedingsindicatie. Voor deze mensen starten ze in januari 2018 in Haarlem een horeca-opleiding waarbij de student kan kiezen uit twee richtingen: werken in de keuken of werken in de bediening. Een leer-werk traject dat klaarstoomt voor het landelijk erkende SVH-horecadiploma.


Passende baan
Als de leerlingen het diploma behalen, proberen ze een echte en passende baan voor de student te vinden, met een echt salaris. Dat kan zijn in een restaurant, kantine, lunchroom of bij een slager of bakker. Ook zorgen ze voor begeleiding op de werkplek.

De stichting heeft inmiddels een geschikte locatie gevonden in Haarlem en al de nodige financiële steun van het Regionaal Werkbedrijf, Rabobank Haarlem en de J.C. Ruigrok Stichting. Voor de inrichting van hun publiek toegankelijke restaurant hebben ze een crowdfundingsactie om er een leuke en gezellige locatie van te maken.

Meehelpen aan de realisatie van het Lotus College kan via Geef.nl. Voor elke donatie vanaf € 50,- (kleinere donaties zijn ook van harte welkom) ontvang je een tegoedbon voor koffie met iets lekkers.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!