Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Geld gevraagd voor film over en met mensen met een verstandelijke beperking

11 februari 2016 Tjitske Gijzen Geen reacties

Voor een film over het leven van Lina, een meisje met een verstandelijke beperking, worden donaties gevraagd via een speciale website. Inmiddels is er ook een boek verschenen over Lina, waarvan de opbrengst van de verkoop naar het filmproject gaat. Aan de film zullen acteurs met en zonder beperking meewerken.

Het verhaal van de film en het gelijknamige boek gaat over Lina, een meisje met een verstandelijke beperking. Als haar ouders scheiden en haar moeder besluit met haar dochters te verhuizen, maakt Lina zich zorgen. Waarom zijn haar vader en moeder uit elkaar gegaan? Wat is borderline en waarom maakt dit haar oudste zus zo anders? De vriendschap met leeftijdgenootjes helpt haar niet in de rust die ze zoekt, maar brengt haar op het verkeerde pad van verslavende middelen.

Hans Mulder, directeur van een basisschool in Borne en vrijwilliger bij zorgorganisatie Aveleijn, schreef het verhaal, gebaseerd op zijn eigen ervaringen in het onderwijs en de zorg. Hij wil er studenten in de zorg mee bereiken en hoopt de film dit jaar nog te kunnen maken. Daarvoor heeft hij twee ton nodig. Via een speciale website over ‘project Lina’ verkoopt hij het boek en zamelt geld in voor de film.

De film Lina wordt gemaakt in een leer-werktraject, waarin mensen met en zonder beperking, professionals en amateurs samen werken, leren en acteren.

Lees meer op http://www.project-lina.nl Daar is ook het boek ‘Lina’ te bestellen voor € 12,50.

Bekijk een reportage van Rtv Oost waarin Hans Mulder uitleg geeft over de filmplannen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!