Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gehandicaptenzorgorganisaties werken samen aan medische zorg

15 november 2023 Redactie Klik Geen reacties

Zorgorganisaties Amerpoort en Sherpa gaan in de regio rond Baarn verder samenwerken om de medische en verpleegkundige zorg te verbeteren. Ze doen dit in een gezamenlijk programma met zeven projecten in de zorg voor cliënten die buiten de zorglocaties Nieuwenoord en Eemeroord in Baarn wonen.

Medewerkers vanuit diverse disciplines van Amerpoort en Sherpa gaan samenwerken aan een visie op medische en verpleegkundige zorg in de regio, afspraken over inzet van verpleegkundige zorg buiten kantoortijden en het borgen van de functie van verpleegkundig begeleider. Ook moeten er gezamenlijke kwaliteitsafspraken komen voor de zorg binnen de financiële kaders, en verbeteringen en inzicht in de kwaliteit en kosten van medicijngebruik.

Irma Bronkhorst, directeur Expertisecentrum Amerpoort: “Ons doel is dat elke cliënt die bij Amerpoort of Sherpa woont, toereikende passende medische en verpleegkundige zorg krijgt. Elize Middelhoven, interim directeur Expertisecentrum Sherpa, vult aan: “Sherpa en Amerpoort werken al meer dan 15 jaar samen in één gezamenlijk gezondheidscentrum, maar we merkten dat er verschillen waren in hoe we de zorg op locaties in de regio vormgeven. Het is voor ons daarom een logische stap om samen hiernaar te kijken en met en van elkaar te leren hoe we dit zo goed mogelijk kunnen organiseren.”

Momenteel verkennen beide zorgorganisaties ook al de mogelijkheid van een fusie, zo maakten ze eerder bekend. Amerpoort en Sherpa bieden grotendeels dezelfde zorg en ondersteuning in aangrenzende regio’s. Samen met de medezeggenschapsraden wordt de fusie onderzocht.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!