Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gehandicaptenzorgorganisatie Pluryn wint prijs voor meer werkplezier

26 september 2018 Door de redactie Geen reacties

Met het project Carrièreswitchers heeft zorgorganisatie Pluryn de Nationale HR Zorg Award 2018 gewonnen. Het project zorgt volgens de jury niet alleen voor nieuwe medewerkers, maar vergroot ook het werkplezier van de huidige medewerkers.

Vice premier en minister van VWS Hugo de Jonge maakte de winnaar van de Nationale HR Zorg Award 2018 bekend: Pluryn. De gewonnen cheque van 10.000 euro mag worden besteed aan het (verder) uitwerken van de plannen voor meer werkplezier. Daarnaast namen medewerkers van Pluryn een bokaal in ontvangst.

Er waren 52 inzendingen voor deze editie van de HR ZorgAward. Het project Carrière Switchers, waarbij zij-instromers direct aan de slag kunnen met salaris en een verkorte opleiding, scoorde hoge ogen bij de jury. De publieksprijs ging naar Ziekenhuis Nij Smellinghe met het project ‘Aandacht werkt’ waarbij het ziekenhuis met concrete workshops en projecten expliciet aandacht heeft voor het welzijn van medewerkers en plezier op het werk.


Frisse blik en levenservaring
Bij het project Carrièreswitchers snijdt het mes aan twee kanten, aldus de jury: “Een frisse blik en levenservaring van mensen buiten de zorg werkt stimulerend voor medewerkers van Pluryn. Terwijl de zij-instromers niet alleen de gaten in het personeelsbestand opvullen, maar ook zeer gemotiveerd zijn om in de zorg te gaan werken. De resultaten van het project telden ook mee: 600 sollicitanten, waarvan er 60 zijn aangenomen, waaronder veel mannen. Van kok tot oud-militair, van ondernemer tot kapster of ober. En dit is nog maar de eerste ronde.”

De dag van het werkplezier in de zorg
FWG Progressional People, het advies- en onderzoeksbureau voor HR in de zorg, begon vorig jaar met de uitreiking van de HR Zorg Award om bij te dragen aan vitaliteit van medewerkers en aan een positief beeld van ‘werken in de zorg’. Dit jaar is ook bekendgemaakt dat op 29 januari de eerste ‘Dag van werkplezier in de zorg’ plaatsvindt.  |

Lees meer op de website van de HR ZorgAward.

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!