Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gehandicaptenzorg financieel aan kop

24 augustus 2010 Door de redactie Geen reacties

De gehandicaptenzorg heeft in 2009 financieel de beste resultaten geboekt van alle zorgsectoren. Meer zorg voor kinderen en jeugdigen, vergrijzing van de populatie, zuinigheid en de invoering van de zorgzwaartebekostiging droegen bij aan de goede resultaten.

Het rapport 'Sector top 10. Omzet en resultaten zorgaanbieders 2009' is de neerslag van een onderzoek naar alle financiële jaarverslagen over 2009. Daar staan van iedere sector de tien beste presteerders genoemd. Gemiddeld steeg het resultaat met 1,9 procent bij de toptien-organisaties, in de gehandicaptenzorg was dat 2,7 procent.

De omzet van de top-tien in de sector gehandicaptenzorg groeide in 2009 tot € 2,3 miljard euro. Volgens de samenstellers van het rapport is de groei in de gehandicaptenzorg vooral te danken aan een grotere capaciteit voor zorg aan kinderen en jongeren. Ook de vergrijzing van de populatie heeft een positief effect gehad op de omzet.

De invoering van de zorgzwaartebekostiging heeft geleid tot meer inkomsten. Verder hebben veel zorgorganisaties in 2009 zuinig aan gedaan, met het oog op komende veranderingen in de awbz.

De financieel best presterende organisaties in de gehandicaptenzorg waren in 2009:
1 's Heeren Loo
2 Talant
3 Ipse de Bruggen
4 Kegg Viataal
5 Asvz
6 Dichterbij
7 Koraal
8 Amarant
9 Pluryn
10 Gemiva‐Svgroep

Download de Sector top 10. Omzet en resultaten zorgaanbieders 2009.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!