Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gehandicapten: ongezonder en armer dan anderen

31 januari 2012 Door de redactie Geen reacties

Er zijn meer dan een miljard mensen in de wereld die een handicap hebben. Dat staat in het allereerste wereldrapport over beperkingen, opgesteld door de Who (Wereld gezondheidsorganisatie) en de Wereldbank. Mensen met beperkingen hebben een slechtere gezondheid, ze zijn lager opgeleid, hebben minder economische mogelijkheden en zijn gemiddeld armer dan mensen zonder handicaps.

Volgens het rapport is dat grotendeels te wijten aan gebrekkige hulpverlening en aan de vele obstakels die gehandicapten elke dag weer op hun pad vinden. Het rapport laat zien wat de beste manier is om de drempels naar een betere gezondheid, opleiding, revalidatie, werk en hulpverlening te slechten, en hoe je een omgeving creëert waarin mensen met beperkingen zich kunnen ontplooien. Het rapport besluit met een concrete lijst van aanbevelingen voor beleidsmakers.

Verwacht wordt dat het rapport 'World report on disability' de feitelijke uitvoering van de Conventie van de rechten van mensen met een beperking flink zal versnellen. Download het rapport op de site van de Who.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!