Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Geen verlaging pensioenen zorg en welzijn

26 april 2012 Door de redactie Geen reacties

De dekkingsgraad van het Pensioenfonds zorg en welzijn (Pfzw) is tussen februari en maart 2012 weer een graad gezakt tot 96 procent. Een pensioenfonds moet een dekkingsgraad van 105 procent hebben om aan de pensioenverplichtingen te kunnen voldoen. Op dit moment is het volgens Pfzw niet nodig om extra maatregelen te nemen, zoals het verlagen van de pensioenen.

Wel is het belangrijk dat de economische crisis tot rust komt, zodat de rente weer kan stijgen. Dat is nodig om het pensioenfonds te laten herstellen. Als dat niet gebeurt, kan het fonds eind 2012 alsnog besluiten om de pensioenen te verlagen.

Verlagen is een laatste remedie, zegt het Pensioenfonds zorg en welzijn op zijn website. Het is de meest pijnlijke maatregel voor alle betrokkenen. Reden genoeg om dit te herstellen zodra dit mogelijk is. Het verlagen wordt (eenmaal per jaar, bij het jaarlijks bestuursbesluit over premie en indexering) ongedaan gemaakt zodra de dekkingsgraad boven de 105 procent komt.

Lees meer op de website van het Pensioenfonds zorg en welzijn. Je kunt je daar als pensioengerechtigde ook via een nieuwsbrief steeds op de hoogte laten houden van de stand van zaken.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!