Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gediplomeerd met de bus naar school

3 juli 2012 Door de redactie Geen reacties

Negen leerlingen met een verstandelijke beperking van de voorgezette speciale opleiding De hoge brug in Hillegersberg hebben een diploma gekregen voor de succesvolle afronding van een training om zelfstandig met het openbaar vervoer van huis naar school te reizen (Actieradius project).

Dankzij de training hoeven ze niet meer met de taxi mee. Goed voor hun zelfvertrouwen en ontwikkeling, en een stuk goedkoper voor de gemeente. Pedro Peters, directeur van het Rotterdamse vervoersbedrijf Ret, reikte de certificaten uit. Hij verwelkomde de gediplomeerden als nieuwe reizigers voor het Ret: “Ik hoop van harte dat steeds meer verstandelijk beperkte leerlingen in staat zullen zijn zelfstandig te kunnen reizen met het openbaar vervoer en daarin speelt het project van Actieradius een grote rol.

Alledaagse leven
Het project Actieradius is gestart door Stras, een non-profitorganisatie die mensen met een verstandelijke beperking helpt om beter te participeren in het alledaagse leven. Stras heeft samen met Vso De hoge brug negen leerlingen geselecteerd die gedurende tien weken hebben geoefend met de TravelMate, een apparaatje om het reizen te vergemakkelijken. Samen met een vrijwilliger oefenden zij het traject van school naar huis.

Lees meer op www.stras.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!