Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gastvrij zijn tegen verstandelijk beperkte klanten

27 september 2012 Door de redactie Geen reacties

Winkelpersoneel zou best vriendelijker kunnen zijn tegen klanten met een verstandelijke beperking. Uit onkunde, verlegenheid en onbekendheid schiet het daar nogal eens bij in. De Week van de toegankelijkheid staat dit jaar in het teken van de klantvriendelijkheid. In het kader daarvan is een handreiking gemaakt om ondernemers te laten zien hoe zij mensen met een beperking een welkom gevoel kunnen geven.

De handreiking 'Je welkom voelen – samen werken aan klantvriendelijkheid' legt in eenvoudige taal uit wat klantvriendelijkheid is. Met de tips kunnen mensen met een verstandelijke beperking daar zelf aandacht voor vragen.

Klantvriendelijkheid is een vorm van toegankelijkheid. Als een ondernemer en zijn winkel- of baliepersoneel klantvriendelijk zijn, voelt iedereen zich welkom. Er zijn dan geen drempels, waardoor het leuker en gemakkelijker wordt om een bedrijf te bezoeken. Dat levert meer klanten op.

In de handreiking staan veel voorbeelden van wat mensen met een verstandelijke beperking prettig vinden en wat hun bezoek vergemakkelijkt. Dat geeft ondernemers een beeld van wat belangrijk is voor deze klanten.

De handleiding is te downloaden op www.allestoegankelijk.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!