Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Gasten ontvangen tijdens Vierdaagsefeesten

31 mei 2012 Door de redactie Geen reacties

Mensen met een handicap worden gastheer en –vrouw tijdens het festival 'Muziek en kunst in de kerk,' onderdeel van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Dat is het resultaat van een samenwerking tussen Pluryn en de Stichting Vierdaagsefeesten. Pluryn heeft participatie van mensen met een handicap door werk of dagbesteding hoog in het vaandel staan. "Samenwerking met de Vierdaagsefeesten biedt ons een mooie gelegenheid om iedereen te laten zien hoe wij participatie vormgeven," zegt Sjoerd Ouwens, bedrijfsleider.

Cliëntmedewerkers van Coffyn en cadeauwinkel Blixem werken van 14 tot en met 20 juli in de Nijmeegse Stevenskerk, waar ze optreden als gastheer/gastvrouw tijdens de opening van de Vierdaagsefeesten. Dat doen ze ook tijdens de acht concerten die in het kader van Muziek en kunst in de kerk plaatsvinden. Waar mogelijk werken ze mee in de catering. Daarnaast reiken ze na afloop bloemen uit aan de bezoekers.

Maatschappelijk verantwoord
De cliëntmedewerkers van Coffyn en Blixem zijn enthousiast, evenals de Stichting Vierdaagsefeesten. "Mooi om op deze manier van elkaar gebruik te kunnen maken. Cliënten van Pluryn vinden het leuk om mee te werken aan het feest, dat ze al jaren kennen. Het geeft ons de kans bij te dragen aan het zichtbaar maken van de mogelijkheden van mensen met een handicap. Dat past in ons streven om maatschappelijk verantwoord te ondernemen," aldus Teddy Vrijmoet, directeur van de Stichting Vierdaagsefeesten.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!