Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Fusie Sdw-Gors gaat niet door

15 juli 2014 Door de redactie Geen reacties

De fusie van gehandicaptenzorgorganisaties Sdw uit West-Brabant en het Zeeuwse Gors is van de baan. De Raad van toezicht van Gors heeft, na de risico's en de gevolgen van een stopzetting te hebben geïnventariseerd, het bestuur gevraagd de fusie ongedaan te maken. Het wachten is nog op adviezen van de medezeggenschapsorganen, daarna wordt het definitieve besluit genomen om de fusie af te blazen.

Te grote verschillen
Bestuurders Jaap Hulstein van Gors en Peter Meijs van Sdw zeggen in een gezamenlijke toelichting dat de verschillen in visie, ontwikkeling en bedrijfscultuur te groot zijn gebleken.

Peter Meijs: "We betreuren de beëindiging van dit fusieproces, er is al veel energie ingestoken en er lagen mooie kansen om samen sterker te worden." Jaap Hulstein: "De kansen voor samenwerking willen we zeker blijven benutten, maar niet langer vanuit de gedachte van één organisatie."

Veranderingen in de zorg
In juni 2013 ondertekenden beide partijen een intentieverklaring om te fuseren. Sinds 1 januari 2014 zijn Gors en Sdw bestuurlijk gefuseerd. Door de krachten te bundelen dachten Sdw en Gors beter in staat zijn om de veranderingen in de zorg op te vangen. De organisaties zouden op basis van gelijkwaardigheid worden samengevoegd.

Bij Sdw in West-Brabant werken 870 professionals en 380 vrijwilligers. Bij het Zeeuwse Gors werken 700 professionals en 300 vrijwilligers.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!