Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Frans Bauer bezoekt nachtzorgteam Middin voor nieuw tv-programma

26 februari 2020 Door de redactie Geen reacties

In de eerste aflevering van de nieuwe RTL4-serie ‘Frans Bauer: Goed Voor Elkaar’ neemt Frans een kijkje bij de nachtzorg van de Zuid-Hollandse zorgorganisatie Middin. | Fotocredit: RTL

Hij maakt daar onder meer kennis met John die al 37 jaar in het nachtzorgteam van Middin zit. Twee jaar geleden vertelde hij samen met collega’s tijdens een open nacht over het werk. Ouders en andere geïnteresseerden kregen toen een inkijkje in de nachtzorg, konden vragen stellen en liepen een ronde mee. Ook zagen ze hoe gebruik werd gemaakt van diverse hulpmiddelen zoals een slimme luier of uitluisterapparatuur en erkenden ze daar de meerwaarde van. “In de nacht proberen we zorg te verlenen die zo min mogelijk storend is voor de bewoners. Tegelijkertijd bieden we ook nabijheid aan bewoners die minder goed kunnen slapen,” zei John destijds.

Iets betekenen voor een ander
In zijn tv-programma ‘Frans Bauer: Goed Voor Elkaar’ ontmoet de levensliedzanger mensen die zich volledig inzetten voor anderen en zichzelf op een tweede plek zetten. Mensen die een beroep hebben gekozen waarin zij iets kunnen betekenen voor een ander. Met de serie wil hij deze mensen in het zonnetje zetten.

De eerste aflevering met John wordt dinsdag 3 maart uitgezonden om 20.30 uur op RTL4.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!