Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Fotoserie brengt tandartsbezoek in beeld

25 augustus 2014 Door de redactie Geen reacties

Voor mensen met een verstandelijke beperking, al dan niet in combinatie met auditieve en / of communicatieve beperkingen, kan een tandartsbezoek erg spannend zijn. Aan de hand van een fotoserie van zorgorganisatie Kentalis kunnen professionals en ouders hen nu voorbereiden.

Het kan zijn dat een cliënt niet goed weet wat er gaat gebeuren of eerder een onprettige ervaring heeft opgedaan bij een bezoek aan de tandarts. Door een passende begeleiding kan het bezoek meer ontspannen verlopen. De fotoserie met alle stappen en behandelingen in beeld zijn hierbij een hulpmiddel. Van aankomst tot vertrek, van gaatjes boren tot personeel en instrumenten: elke stap is gefotografeerd.

De fotoserie is ontwikkeld door het communicatie-behandelteam Amsterdam van Kentalis in samenwerking met de stichting voor bijzondere tandheelkunde in Amsterdam. Er hoort ook een handleiding bij waarin beschreven staat hoe de omgeving kan aansluiten bij het communicatieniveau van de cliënt.

De fotoserie 'Naar de tandarts' met een overzicht van de behandelingen en stappen zijn te vinden op de website van Kentalis.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!