Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Fotoexpositie over medewerkers de Onthaasting in station Amersfoort

28 november 2013 Door de redactie Geen reacties

Wie in december op station Amersfoort is, doet zichzelf een plezier door in de traverse naar de bijzondere zwart-wit fototentoonstelling te gaan kijken die is gemaakt wegens het tienjarige bestaan van lunchroom Terminus de Onthaasting. Fotograaf Peter van Hal maakte bijzondere portretten van de mensen met een beperking die in de Onthaasting werken.

Peter van Hal fotografeert volgens het collodion procedé. Dit wordt ook wel 'wetplate' genoemd, een van de vroegste vormen van fotografie van rond 1850. Op deze manier fotograferen is een langzaam en moeilijk proces, en geeft een bijzonder resultaat.

Vorstelijk onthaasten
Om het tienjarig bestaan te vieren van de Onthaasting (Amerpoort) organiseren enthousiaste vrijwilligers en medewerkers in december 'vorstelijk onthaasten': een feestelijk programma van tien dagen dat begint met de opening van de tentoonstelling (op 3 december) en verder bijzondere gebeurtenissen bevat in de tegenover het Amersfoortse station gelegen lunchroom . Kijk voor een compleet programma op www.terminusdeonthaasting.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!