Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Fonds Gehandicaptensport lanceert fitness app om thuis te sporten

29 juni 2022 Door de redactie Geen reacties

Fonds Gehandicaptensport heeft de Uniek Sporten app gelanceerd, met meer dan 4000 oefeningen en beweegvideo’s. De app moet er aan bijdragen dat de groep 1,7 miljoen mensen met een beperking, die veelal inactief zijn door onvoldoende toegang tot sport, kunnen sporten en bewegen vanuit huis. Om de app te downloaden heb je een gratis account bij Uniek Sporten nodig.

Fysieke inactiviteit, overgewicht en lage vitaliteit vormen een groot probleem bij mensen met een beperking. Fonds Gehandicaptensport , HvA en InHolland en fitness-softwarebedrijf Virtuagym 2020 ontwikkelden daarom samen de app Uniek Sporten Thuis, een digitaal leefstijlprogramma om een actieve leefstijl, gezond voedingspatroon en gezonde balans tussen inspanning en ontspanning te bevorderen.

Spiermassa, conditie en coördinatie
Onderzoek van Fonds Gehandicaptensport en het Mulier Instituut leert dat op eigen tempo oefeningen kunnen doen, geen reistijd en je fitter voelen een pré is. Met meer dan 4.000 oefeningen, specifieke trainingsprogramma’s en beweegvideo's, zorgt de app ervoor dat mensen met een beperking ook vanuit huis fit kunnen blijven. Met uiteenlopende oefeningen kun je werken aan de groei van spiermassa, conditie en coördinatie.

Sociale contacten
Daarnaast heeft de app een communityfunctie voor het makkelijk leggen van contacten, zodat eenzaamheid minder kans krijgt. Als mensen vervolgens positieve ervaringen hebben met het sporten via de app, kan dat volgens de makers ook een volgende stap in gang zetten naar een fitnessclub of vereniging.

De Uniek Sporten app is te downloaden via unieksporten.nl/thuis. Om de app voor Android of iOS te downloaden heb je een (gratis) account bij Uniek Sporten nodig. Bekijk ook een kort filmpje over de Uniek Sporten app op Youtube.

 

 

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!