Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Financiering rond voor Beeldhorloge

23 februari 2011 Door de redactie Geen reacties

Beeldhorloge, het horloge voor mensen die niet kunnen klokkijken, heeft de financiering rond om het hulpmiddel in de markt te zetten. Dankzij financiële partner Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland kan het horloge in productie genomen worden. "Ik ben er trots op dat het in deze tijd is gelukt om een innovatief idee in praktijk vorm te geven.

Uit de eerste testen is gebleken dat het Beeldhorloge de zelfredzaamheid van mensen vergroot en daarmee echt een bijdrage levert aan de kwaliteit van leven", aldus Nanko Brattinga, directeur bedrijven en private banking van Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland.

Cliënten van Talant in Heerenveen, Pameijer, Zuidwester, het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Universitair Medisch Centrum Maastricht testten een prototype van het Beeldhorloge. Daaruit bleek dat het een handig hulpmiddel is in het dagelijks leven van verstandelijk gehandicapten, mensen met schizofrenie, ADHD, Asperger, jong dementerenden en voor mensen na een CVA.

Het beeldhorloge attendeert de drager door afbeeldingen, geluids- en trilsignalen op een nieuwe activiteit. De gebruiker stelt zelfstandig, of met hulp van een begeleider, de agenda en pictogrammen samen via de website www.beeldhorloge.nl.

Het Beeldhorloge wordt de komende tijd nog uitgebreider getest en ontwikkeld. Zo krijgt het een verwisselbare polsband en verbeterde functionaliteiten om beter aan te sluiten op de wensen en behoeften van de gebruikers. Het Beeldhorloge is dit najaar verkrijgbaar en gaat ongeveer € 275,- per stuk kosten, exclusief de kosten voor het abonnement.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!