Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Filmserie over seksuele diversiteit voor en door mensen met een beperking

22 oktober 2019 Door de redactie Geen reacties

De YouTube serie 'Mooie mensen’ gaat over seksuele diversiteit bij mensen met een verstandelijke beperking. Met de serie willen de ervaringsdeskundigen van zorgorganisatie ’s Heeren Loo seksuele diversiteit bespreekbaar maken in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe open je het gesprek over dit thema?

"Wij hopen dat deze serie mensen een eindje op weg helpt", aldus de ervaringsdeskundigen Gordon en Judith van ’s Heeren Loo. Zij presenteren ook het programma. Gordon is biseksueel en Judith is lesbisch. De serie is geproduceerd door Bertina Gerritsen, camerajournalist bij ’s Heeren Loo.

De serie bestaat uit vier afleveringen en gaat in op vragen als: wat houdt seksuele diversiteit voor mensen met een verstandelijke beperking in, wat zijn de ervaringen hiermee in de dagelijkse praktijk en welke andere organisaties besteden ook aandacht aan dit thema. Persoonlijke verhalen en straat- en studio-interviews wisselen elkaar af.

"Wat we vooral willen laten zien is dat we allemaal 'Mooie Mensen’ zijn, ongeacht onze geaardheid", benadrukt Judith. De serie is ook te gebruiken als voorlichtingsmiddel.  |

Bekijk aflevering 1 van ‘Mooie mensen’ op Youtube. Judith en Gordon vertelden ook in een uitzending van RTV Utrecht over de webserie.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!