Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Film over mensen met beperking die werken in de dierentuin

15 december 2021 Door de redactie Geen reacties

Sinds 2005 werken cliënten van ASVZ in Diergaarde Blijdorp. Op deze bijzondere krijgen mensen met een beperking een waardevolle dagbesteding. In Blijdorp gebeurt dat in een groene buitenomgeving, waar zij in contact staan met medewerkers, dieren en publiek. Klik maakte eerder een reportage over deze dagbesteding, waarvan nu ook een film is verschenen.

Werken in Blijdorp is voor veel mensen een droom. Dankzij doorzettingsvermogen en met elkaar blijven kijken naar wat wél kan, is het voor cliënten van ASVZ werkelijkheid geworden. In Blijdorp werken inmiddels vijf groepen van mensen met een beperking. Zij doen allerlei werkzaamheden zoals het olifantenverblijf schoonmaken, papier prikken, schoffelen en takken snoeien, die later aan de dieren gevoerd worden. Nuttig werk dus voor alle betrokkenen.

Eerder maakte Klik een reportage over de bijzondere dagbesteding. Inmiddels is er ook een film gemaakt, die half november in première ging in het bijzijn van de cliënten die eraan meewerkten. De film is inmiddels te bekijken op Youtube.

 

 

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!