Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Film over leven van gezinnen met ernstig meervoudig beperkt kind

9 januari 2017 Door de redactie Geen reacties

‘Dit is ons leven’ toont periodes uit het leven van de meervoudig beperkte Bento (8), Eva (24) en Luuk (5) en hun gezinnen. Veel mensen denken dat het in zulke gezinnen alleen maar draait om zorg, en daarom wil de film laten zien dat er ook gewoon geleefd en genoten wordt, met hoogte- en dieptepunten.

De film is gemaakt voor alle ouders met een Emb-kind, hun familie, vrienden en kennissen. ‘Dit is ons leven’ krijgt daarnaast een rol in lesprogramma’s voor studenten van zorg- en sociale opleidingen, zodat ook zij inzicht krijgen in de thuissituatie van deze gezinnen.

Première
De première van de film vindt plaats op zondagmiddag 15 januari in Amersfoort, bij de CliniClowns. Hiervoor kunnen gezinnen met een Emb-kind zich aanmelden, evenals professionals en beleidsmakers. Er is voor de Emb-kinderen in de ruimte naast de filmzaal de mogelijkheid aan een eigen programma mee te doen.

Aanmelden voor de première kan bij marike@bosk.nl. Na de première, vanaf 16 januari, is de film te bekijken op www.bosk.nl/ditisonsleven.

Bekijk de trailer van ‘Dit is ons leven’.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!