Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Film over hoe het is om een kind met Downsyndroom te hebben

27 maart 2019 Door de redactie Geen reacties

De documentaire ‘Als ik dit vooraf had geweten’ is na een première op vrijdag 22 maart in een filmtheater in Den Haag nu ook online beschikbaar. De documentaire is bedoeld voor alle mensen die graag willen weten hoe het is om een kindje met Downsyndroom te hebben. Drie gezinnen vertellen over de eerste reactie bij het horen van de diagnose. Over de acceptatie. Over de start. En over de broertjes en zusjes.

De korte documentaire 'Als ik dit vooraf had geweten' is een realistische kijk op het gezinsleven met een kindje met Downsyndroom.

Toen Angela van der Woude in 2014 moeder werd van een zoontje met Downsyndroom, had zij behoefte aan een documentaire die een realistisch beeld zou geven van het gezinsleven met een kindje met Downsyndroom. Omdat een dergelijke documentaire niet bestond, besloten zij en Marlies Wisse om deze, in samenwerking met Stichting Down en met de filmmakers 5gradenoost, te gaan maken.

Als kijker word je meegenomen in het leven van drie verschillende gezinnen die het nieuws kregen dat hun kindje Downsyndroom heeft. Ze nemen je mee in hun belevingswereld, vanaf de zwangerschap tot aan waar ze nu staan. De verhalen van de drie gezinnen worden gekenmerkt door verdriet, onzekerheid, blijdschap, spanning en vertrouwen, maar ook door onwetendheid, dankbaarheid, angst en bovenal de liefde tussen ouder en kind.

De documentaire is vooral bedoeld voor nieuwe en toekomstige ouders van een kindje met Downsyndroom. Waar het nieuwe ouders steun en support kan bieden, geeft het zwangere vrouwen een realistisch beeld van de situatie.  |

Bekijk de documentaire 'Als ik dit vooraf had geweten'

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!